Vándortárlatom Kaposvárott

02 2023
Nov

Az Életöröm mindannyiunké vándortárlatom képei a kaposvári Együd Árpád Kulturális Központba érkeztek a városban működő EGYMI 75. születésnapjának tiszteletére.



A vándortárlat negyedik állomása a Kaposvár Center Lions Clubnak és az Bárczi Gusztáv Módszertani Központnak köszönhető. A megnyitóra csodás műsorral készültek a gyógypedagógiai intézmény tanulói.

 

A Kecskeméti Szent László Lions Club szervezésében létrejött vándortárlat egy segélykiáltás, mellyel a klub tagjaként szeretném felhívni a figyelmet értelmi sérüléssel élő embertársainkra.

A festmények bepillantást engednek hétköznapjaikba, hisz ők olyanok, mint bárki más, ugyan éreznek, örülnek, szomorúak, élvezik az életet, a társaságot. Ugyanúgy szeretnek beszélgetni, játszani, szórakozni, táncolni, de komolyan veszik a rájuk bízott feladatokat is. Nyitottak, segítő készek, őszinték, nagyon tudnak szeretni és nagyon szerethetőek.

A kiállítást szervezet hozta létre azzal a céllal, hogy az országban, egy vándortárlat legalább több emberhez eljusson az üzenete. Ezért szívesen vesz a megkereséseket is, ha valaki szeretné saját településén bemutatni a kiállítás anyagát. Kaposvárra Monorról, oda Kecskemétről érkezett a tárlat, a nyitó kiállítás pedig Budapesten a Klebelsberg Kastélyban volt. A  cél az elfogadás és a társadalmi kohézió fontosságának erősítése.

https://kaposvariprogramok.hu/node/13155

https://www.sonline.hu/helyi-kultura/2023/10/hetvenot-eves-a-modszertani-kozpont-kiallitassal-unnepeltek-az-agoraban

https://kaposvarmost.hu/hirek/kaposvari-hirek/2023/10/12/75-eves-a-barczi-gusztav-modszertani-kozpont.html

 

  • Cimkék: